Reacties van Leerlingen

Wim:

Wanneer een leerling moeilijkheden heeft met bepaalde oefeningen, weet Ineke altijd een alternatieve methode waardoor de leerling de oefenstof toch onder de knie krijgt.

De lessen zijn gevarieerd en  daarnaast stemt Ineke de oefenstof af op de muzikale voorkeuren van de leerling. Ze varieert desgewenst van klassiek tot eigentijds en altijd op het niveau van de leerling.

Ineke is flexibel. Ze stelt wel eisen aan het oefenprogramma maar houdt ook rekening met omstandigheden.

 Lieke:

We leren noten lezen en liedjes spelen. En daarom kon ik ook samen met mijn broer optreden op een zondag op school. Ik speelde op het keyboard en mijn broer speelde gitaar.

Ik vind het nog steeds leuk om te leren want ik wil graag muziek maken.  En op het keyboard klinken liedjes heel mooi!!!

 Marissa:

De lessen zijn leuk en je leert veel! Ik heb eerst basisboeken gehad. En toen ik die uit had, kreeg ik verschillende andere pianoboeken. O.a. Adele, klassiek, samen spelen enz. Als ik naar pianoles ga krijg ik  pianostukken op en dan moet ik die pianostukken goed oefenen tot de volgende les. Dan laat ik die stukken horen en dan wordt het misschien verbeterd of het is goed! Dan krijg ik weer nieuwe pianostukken. En soms komt er een nieuw soort pianoboekje bij en dan mag ik kiezen of het pop is of klassiek e.d.

Zo gaat dat een beetje!

 Kor:

Sinds september 2010 heb ik met veel plezier pianoles bij Ineke Venhuizen. Hoewel ik een onmogelijke leerlinge ben met weinig talent, blijft Ineke altijd heel rustig. Ook voelt Ineke goed aan wanneer een stuk nog te lastig is. Dan laat ze het rusten om het later weer op te pakken.

Ineke biedt de ruimte om zelf met stukken te komen en deze dan te oefenen.

Het lesgeven gaat op een ongedwongen natuurlijke manier die mij goed past. Het moet tenslotte leuk zijn om muziek te maken. Bij mij staat het plezier in het spelen voorop en dat lukt uitstekend.

 Berthe:

 Ik was 6  jaar toen ik voor het eerst naar juf Ineke ging. Ik vond het best spannend, nu natuurlijk niet meer. Het is nog steeds leuk al vind ik het oefenen soms best lastig. Gelukkig heeft mijn mama vroeger ook les gehad zodat ze mij soms kan helpen als ik iets niet begrijp.

Ik ga er altijd met plezier naar toe. Ik ben nu 9 jaar en mag alleen naar de juf fietsen.

Juf geeft heel goed les, ze legt het heel goed uit. Ik denk dat ik nog lang naar de pianojuf toe zal gaan.

 Mirthe:

Anderhalf jaar geleden ben ik van de blokfluit overgestapt op pianoles en bij Ineke met lessen begonnen. Ik begon met het eerste lesboek voor volwassenen, maar daarnaast kwam Ineke ook met andere stukken aan. Zoals Sinterklaas- en Kerstliedjes. Hartstikke leuk! En niet alleen liedjes om in mijn eentje te spelen  maar ook met z’n tweeen. Dan klinkt het meteen al heel leuk!

Maar ik kon ook zelf met stukken komen die ik graag zou willen leren spelen. Gewoon naast de gewone lessen, zodat ik mijn ‘basis’ ook blijf ontwikkelen.

Dat is het leuke van spelen bij Ineke: ook als je net begint kan je zelf al wat sturen in wat je wilt leren!

 Frank:

 Ik vind de lessen leuk en leerzaam. Je steekt er heel veel van op.  Ineke is een aardige en een goede pianolerares.

 Boukolien en Luuk:

 Sinds een jaar hebben we piano les van Ineke. Daarvoor konden we nog geen noten lezen en geen liedjes spelen.

De lessen van Ineke zijn inspirerend. We leren niet alleen pianospelen maar ook de achtergrond van het pianospelen. Ze geeft ruimte voor eigen inbreng, is positief kritisch, sluit aan bij het leervermogen maar stimuleert ook.

We zijn zelf al heel tevreden over wat we tot nu toe van Ineke hebben geleerd.